Ambulatoriet
Formålet med introduktionsperioden er, at byde dig velkommen og give dig et indblik i, hvordan ambulatoriet fungerer. Vi vil gerne give dig en god og tryg start.
Introduktionsperioden vil være en generel introduktion til praktiske forhold og procedurer i forbindelse med vores behandlinger.
I Kræft Ambulatoriet deltager alt personale aktivt med, at oplære nyt personale. Alle vil selvfølgelig gøre, hvad de kan, for at hjælpe dig godt ind i din nye rolle som sygeplejerske. Du vil få tilknyttet en mentor, som vil have et særligt fokus på, at hjælpe dig godt på vej i dit nye arbejde og trivsel.
Forventninger til dig som nyansat
Som ny i ambulatoriet er der meget, der skal læres og mange nye indtryk som skal bearbejdes. Det er altid hårdt at starte et nyt sted – det ved vi godt.
Vi forventer, at du:
- Er aktivt deltagende i de opgaver der skal løses.
- Er med til at klarlægge, hvordan du lærer bedst.
- Giver udtryk for, hvilke situationer du finder udfordrende/vanskelige.
- Bidrager til en god og positiv holdning i afdelingen – både over for patienter, pårørende og kollegaer.
- Kan sige til og fra over for opgaver.
- Selv er opsøgende i forhold til at udvikle og udbygge din viden inden for faget, herunder opsøge den faglige og teoretiske viden, som du har brug for, for at varetage de opgaver, der er i ambulatoriet
Personalefordeling og opgavetyper
- 1 oversygeplejerske
- Læger tilknyttet fra Vejle
- 1 specialeansvarlig sygeplejerske
- 10 sygeplejersker
- 1 projektsygeplejerske
- 1 psykolog
- Ph.d. studerende
Kræft Ambulatoriet varetager medicinsk behandling inden for følgende kræftsygdomme:
- Brystkræft i alle stadier af sygdommen
- Tyktarms- og endetarmskræft i forebyggende behandling og enkelte i palliativt forløb
- Særlig udvalgt patienter med prostatakræft
Strålebehandling foregår på Sygehus Lillebælt, Vejle og evt. Odense Universitetshospital. Ligeledes varetages den lægefaglige dækning i ambulatoriet af Sygehus Lillebælt Vejle.
Vi har i mange år været aktive inden for klinisk forskning, og vi deltager løbende i nationale og internationale forskningsprojekter.
Vi modtager nyhenviste patienter til samtale, patienter i aktiv behandling og patienter i kontrolbesøg. Vi giver kemoterapi, immunterapi og anden kræftbehandling ambulant, både som forebyggende og avanceret behandling. En del af vores patienter er i længerevarende forløb.
På stuerne er der en arbejdsplads for personalet, så sygeplejerskerne kan dokumentere patientens behandling og samtidigt være opmærksom på patientens behov og tilstand under hele behandlingen.
Vi har et meget tæt samarbejde med brystklinikken, apoteket og palliativt team. Derudover samarbejder vi med relevante afdelinger rundt i huset.
I vores hverdag arbejder vi på, at skabe trivsel og arbejdsglæde. Vi tilstræber et arbejdsmiljø, hvor vi i fællesskab løser opgaverne, til gavn for patienten.
De sygeplejefaglige opgaver består af:
- Målrettet cytostatikabehandling
- Anden medicinsk iv. behandling
- Blodtransfusion
- Sygepleje til den ambulante kontrolpatient
- Psykologiske problemstillinger til den kræftsyge patient og pårørende
- Akut sygepleje til den onkologiske patient
- Behandlingsrelaterede bivirkninger
Vi arbejder i mindre teams af kontaktsygeplejersker omkring den enkelte patient.
Vi er et ambulatorium i fortsat udvikling, og vi skal være fleksible i forhold til de krav borgerne, ledelsen, samarbejdspartnere og politikere stiller til os.
Vi afholder patient-pårørende aften 3 x årligt.
Vi har krop og kræft hold kørende hele året.
Klinik for senfølger for patienter efter kræft er også en del af ambulatoriet og varetages af to sygeplejersker i teamet, samt en læge fra Vejle.
Arbejdstid og syge- og raskmelding
Læs mere på infonettet: Syge- og raskmelding inklusiv barnets 1. sygedag